In deze kookworkshop leer je de fijne kneepjes van de Piemontese keuken. We bezoeken de lokale markt en lokale producenten van kaas, wijn en grappa, Je krijgt kookworkshops en we bereiden elke dag samen een viergangen diner voor. Na de lunch is er elke dag tijd om te ontspannen!

Zondag: aankomst & kennismaking

Vanaf 14 uur ben je welkom in onze authentieke accomodatie in de heuvels van de Piemonte  Om 17 uur drinken we een aperitief en leren we elkaar kennen. 's Avonds verzorgen wij een heerlijk viergangen diner en kun je beginnen met jouw kennismaking met de Piemontese keuken. 

Maandag: salsa madre en grappa

Vandaag beginnen we in de ochtend met de kookworkshop. We doen een korte cursus snijtechnieken en maken dan de  'salse madri' die we verder in de week nodig hebben. Ook maken we het deeg voor de pasta, 's Middags bezoeken we een lokale grappa destilleerderij en proeven we de lokale amaretti koekjes. Aan het einde van de middag maken we samen het diner.

Dinsdag: De markt en plin

Dinsdag bezoeken we de markt in Acqui Terme, halen groente en vlees en heb je tijd hebt om rond te lopen in deze mooie romaanse stad. Vanaf 16 uur doen we een workshop agnelotti del plin maken en doen we de voorbereidingen voor het diner.

Woensdag: Ravioli en Wijn

Vandaag doen we 's ochtends de diner voorbereidingen en maken we samen ravioli. Na de lunch en een pauze gaan we naar een wijnmaker in Cartosio. We krijgen een rondleiding in de wijnmakerij en kunnen zijn wijnen proeven en eventueel kopen.

Donderdag: Kaas en Gnocchi

Vandaag bezoeken we 's ochtends een geitenkaasmaker om te zien hoe de Robiola di Roccaverano DOP gemaakt wordt. Natuurlijk kunnen we de kazen proeven! Na de lunch thuis starten we om 16 uur met een gnocchi-workshop en de voorbereidingen voor het diner.

Vrijdag: Risotto en vrij

Vandaag heb je de ochtend vrij. Vanaf 16 uur doen we een kookworkshop risotto maken en bereiden we het diner voor. We sluiten de dag af met ons laatste gezamenlijke diner. Het wordt vast een gezellige en smaakvolle avond!

Zaterdag: Laatste dag en vertrek

Na het ontbijt is het tijd om weer op pad te gaan. Hopelijk heb je vrienden gemaakt, veel geleerd over de Piemontese keuken en kun je anderen hiermee verrassen. Neem alle leuke tips en trucs mee en deel de smaken die je hebt ontdekt. Veel plezier met koken!

Adres

Castelletto d'Erro

Telefoon

(+31) 651582209

Volgen